Често задавани въпроси

  ЗАЩО ДА ИЗБЕРА УНЕКС Computers?

- Защото УНЕКС Computers е с дългогодишни традиции в продажбите на компютърна техника.

- Защото УНЕКС Computers има изключително атрактивни цени и изгодни усовия.

- Защото разполагаме с изключително богат асортимент от над 4000 артикула

- Защото фирмената ни политика е насочена изцяло към доброто обслужване на клиентите! РЕГИСТРАЦИЯ

Трябва ли да се регистрирам?

Регистрацията в сайта е по желание на потребителя и зависи от това дали сте постоянен клиент или само посетител. Ако не желаете да се регистрирате, при извършване на покупка е необходимо само да въведете името си и контакти за обратна връзка. Ако искате да станете постоянен клиент е необходимо да се регистрирате, за да го направите кликнете тук.

Защо е необходима регистрация

Ако сте постоянен клиент, регистрацията е препоръчителна за вас, тъй като получавате потребителски профил (Моят акаунт), който съхранява историята на всичките ви поръчки и техния статус. От друга страна регистрирането на Вашите данни е с цел да се улесни доставката на място, както и да ползвате преференциите, които даваме на постоянните си клиенти.

Какви данни записвам при регистрацията и за какво се използват те?

Личните данни, необходими за регистрирането ви са: име, адрес и координати за обратна връзка. Дилърите въвеждат  фирмена информация като идентификационен номер и име на фирмата. Предоставените данни са изключително и само за ползване от УНЕКС Computers и няма да бъдат предоставяни на трети лица. ОФЕРТИ

Как да си избера продукт?

Продуктите, предлагани от фирмата можете да намерите в следните секции: нови продукти (най-нови продукти на пазара, предлагани от УНЕКС Computers), промоции (продукти на промоционални цени) и конфигуратор (сами сглобявате конфигурацията, която желаете да закупите). Всички продукти са групирани в продуктови групи за ваше улеснение при търсенето. Също за ваше улеснение може да използвате търсачката (в горния десен ъгъл на всички страници) в сайта или филтрите (в навигационната лента) в отделните продуктови категории - за търсене по производител и цена.

Как да науча повече за продукта, който искам да закупя?

За всеки продукт, предлагаме детайлно описание:  пълната характеристика, производител и цена на продукта. ПОКУПКА

Как мога да купувам онлайн

В краткото и детайлно описание на продуктите се намира бутон за поръчки, изобразен с графичния знак за потребителска кошница . Избирате продукт и въвеждате желаното количество от полето вдясно. След като добавите по този начин всички желани продукти кликнете върху иконката "Поръчай". Отваря се прозорец, в който въвеждате e-mail за обратна връзка.  Ще се появи съобщение: "Ще обработим поръчката Ви и ще изпратим потвърждение на посчения от Вас e-mail"

 ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА

Потребителската кошница е формата за поръчки.

От нея можете да стартирате доставка на място на поръчаните от Вас продукти. Как изглежда формата за поръчки зависи от това дали сте регистриран потребител или не. Ако нямата регистрация, ще видите полета за въвеждане на име, адрес, телефон и бутон "Поръчай" за стартиране на поръчката. Ако имате регистрация на постоянен клиент, ще видите създадения от Вас потребителски профил и цялата история на правените от Вас поръчки: изпълнени или отказани, такива, които са в процес на изпълнение, също и текущите оферти в потребителската кошница. За всички тях можете да видите детайлна информация: вид на поръчания продукт, дата на поръчка, стойност и статус на поръчката, забележка, ако има въведена такава. СТАРТИРАНЕ НА ПОРЪЧКА

Поръчка се стартира от бутон Поръчай в потребителската кошница. За да се задейства изпълнението на поръчката, е необходимо да оставите контакти за обратна връзка: телефон и e-mail, за да се свържем с Вас за потвърждение.

Без потвърждение поръчка не се стартира! ДОСТАВКА

Доставката се извършва на място на посочен от Вас адрес. Цените и времето за доставка се определят от спедиторска фирма Еконт Експрес. При желание от ваша страна може доставката да бъде извършена от друга  фирма, в този случай цената и времето за доставка зависят от нейните условията.

Таблица с тарифите и условията на Еконт Експрес вижте тук.

  ПРОСЛЕДЯВАНЕ

Ако сте регистриран потребител, можете да видите статуса на поръчката чрез Вашия УНЕКС Computers акаунт. За да направите това, трябва да влезете с потребителско име и парола в потрбителаската кошница. ПЛАЩАНЕ

Заплащате поръчаните от Вас продукти на място при доставка в брой (наложен платеж). Можете да извършвате плащане и по банков път на фирмената сметка, в този случай изпълнението на поръчката започва след потвърждение на плащането. За издаването на данъчна фактура е необходимо да сте регистриран потребител!